Peynir Üretimi
Peynir üretimi sütün pıhtı haline getirilmesi ile elde edilir. Süt içerisine çeşitli mayalar katılarak pıhtı halini getirilir ve bu peynirin ilk aşamasıdır. Pıhtı halini alan süt peynirin şekline göre yuvarlak veya dikdörtgen gibi şekillere dönüştürülür. Peynire şekil verilmesinin ardından peynirin süzgeç veya tülbent gibi malzemeler ile süzülmesi işlemi gerçekleştirilir. Süzülme işlemi bittikten sonra presleme işlemine geçilir. Presleme işlemi peynirin hazırlanmasının son aşamasıdır presleme işlemi bittikten sonra peynir hazırdır ve bir süre uygun koşullar altında dinlendirildikten sonra gönül rahatlığı ile tüketilebilir. Peynir üretimi başta köyler olmak üzere mandıralarda ve fabrikalarda tercih edilen bir üretim yöntemidir. Bu sayede yüzlerce çeşit peynir üretebilmek ve satışını gerçekleştirebilmek mümkündür.
Yorumlar
Yorum Gönder