Glutensiz
Glutensiz un üretimi sırasında gluten içeren tahılların hiçbiri kullanılmaz. Çavdar, buğday, yulaf ve arpa gibi tahıllar kullanılmadan üretilen ürünlerdir. Birçok farklı şekilde gluten içeriği olmayan un elde etmek mümkündür. Gluten içermeyen tahıl ve gıda ürünü ile un üretimi mümkündür.
Glutensiz Un
Glutensiz beslenmek sanıldığından çok daha faydalıdır. İnsan sağlığını destekleyen beslenme türlerinden biridir. Çeşitli zorunluluklar dışında da gluten içermeyen beslenme düzenlerine sahip olmak önerilir. Normal unlardan farklı şekillerde adlandırılsa da kullanım olarak aynı göreve sahiptir. Kullanım sırasında herhangi bir farklılığı bulunmayan unlar ile çeşitli tarifler yapılabilir. Un içeriğinde kullanılan gıdaya göre içeriği daha zengin hale getirilebilir. Sağlıklı beslenme düzenleri için tercih edilebilecek en temel ürün; undur.
Yorumlar
Yorum Gönder